Intocht Sinterklaas zonder Domplein en Weerdsluis

Op 14 november komt Sinterklaas aan in Utrecht. De Sint vaart onze stad binnen via de Vaartse Rijn en de Oudegracht. Vervolgens rijdt de goedheiligman op zijn paard naar zijn tijdelijke onderkomen in Utrecht: het Huis van Sinterklaas in het Catharijne Convent. Het evenement op het Domplein en de openbare ontvangst van de Sint in de Weerdsluis zijn geschrapt vanwege de coronamaatregelen.

De precieze route die de Sint volgt, is te zien op de website www.intochtutrecht.nl. Er is voldoende ruimte voor het publiek om langs de kant van de route de Sint even te begroeten, zowel wanneer hij langs komt varen, als wanneer hij te paard naar het Huis van Sinterklaas rijdt. Ook dit jaar wordt Sinterklaas weer hartelijk welkom geheten door onze burgemeester. Iedereen kan via de lokale media zien hoe burgemeester Sharon Dijksma de Sint ontvangt.

We verwachten de Sint voor het eerst te zien rond half twaalf op de Oranjebrug in de Vaartse Rijn, hij vaart dan via de Oudegracht onze stad in. Daarna zal hij te paard naar zijn tijdelijke onderkomen in Utrecht rijden; daarbij doet hij onder meer de Jacobikerk, de Lange Viestraat, de Neude, het Domplein en de Lange Nieuwstraat aan.