I light U zet stationsgebied in het licht

Van 6 januari tot en met 29 januari wordt het stationsgebied in Utrecht op bijzondere wijze verlicht in de vorm van diverse kunstwerken. Deze tweede editie van I light U vindt plaats in en rondom het station en bevat ongeveer vijftien sfeervolle, artistieke en imposante kunstwerken van licht.

I Light U is een expositie met toffe lichtkunst van nationale en internationale lichtkunstenaars in en rondom het stationsgebied. Het lichtkunstfestival in het stationsgebied en in Moreelsepark en de Rijnkade sluit dit jaar aan op Kleur de Stad. Als CMU dragen we daarom ook bij aan dit festival.

Met het thema Homecoming is dit jaar door de internationale kunstenaars een connectie gemaakt met wat ‘thuis’ nu precies inhoudt. Zeker in een wereld waarin zoveel gebeurt en thuis een kwetsbaar begrip is, zorgt het I light U voor een sfeervol stof tot nadenken om ook van te genieten na de donkerste maand.

Tijdens het lichtfestival kunnen bezoekers ook zelf met een audiotour langs de lichtkunstwerken lopen in het stationsgebied. I light U is ook te volgen via de sociale mediakanalen @ilightutrecht.