Hoogste punt vernieuwd nijntje museum bereikt

Afgelopen week werd het hoogste punt bereikt van de bouw van het nieuwe nijntje museum aan de Agnietenstraat. Nu de staalbouw staat en het dak is geplaatst, kan er worden begonnen met afwerkingen in het interieur. Om dit moment te vieren, werd donderdag in het nieuwe muziekcafé een feestelijk ontbijt georganiseerd in bijzijn van wethouder van Cultuur Eva Oosters. Het vernieuwde nijntje museum opent naar verwachting in de zomer van 2023 openen.

De bezoekersaantallen van het nijntje museum blijven onverminderd hoger dan waarmee tijdens de bouw in 2016 rekening werd gehouden. Om die reden is er in 2018 dan ook besloten tot uitbreiding van deze belangrijke culturele plek in Utrecht met nieuwbouw aan de achterzijde van de Agnietenstraat.
“Als gevolg van de oorlog in Oekraïne, de covid pandemie en krapte op de arbeidsmarkt was de verbouwing een spannend traject”, vertelt Marco Grob, zakelijk directeur van het Centraal Museum en bestuurslid van CMU. “We zijn opgelucht en blij dat we dit punt hebben bereikt en kijken enorm uit naar de opening volgend jaar.”

De uitbreiding maakt het mogelijk om een eigen museumcafé en een theaterbeleving toe te voegen aan het museum, en met twee themaruimtes uit te breiden. Ook wordt het vernieuwde museum inclusiever gemaakt: zo zal het geheel rolstoelvriendelijk zijn en komen er stiltecabines en spellen in reliëf.