Gratis preventietrainingen voor ondernemers en medewerkers

Negen van de tien winkels wordt regelmatig geconfronteerd met winkeldiefstal. Een op de vijf ondernemers wordt zelfs iedere dag (meermalen) bestolen. In bijna de helft van de winkels was er het afgelopen jaar sprake van agressie en geweld. Een kwart van de ondernemers meldt vernielingen. En na jaren van spectaculaire dalingen van overvallen is er in 2019 landelijk een toename van gewelddadige overvallen in winkels. Nog bijna dagelijks wordt een winkelier overvallen met alle gevolgen van dien. Iedere overval is er één te veel!

Afdeling Veiligheid Binnenstad van de gemeente Utrecht biedt aan de winkeliers in de binnenstad een gratis preventietraining Voorkom Criminaliteit aan. Deze trainingen zijn speciaal bedoelt voor het midden- en kleinbedrijf.

De trainingen zijn gericht op overval of winkeldiefstal en afwijkend gedrag of een combinatie hiervan. De focus van de trainingen ligt op het voorkomen van deze vormen van criminaliteit. Wat kan je als ondernemer of medewerker zelf doen om de kans op een overval of winkeldiefstal te verkleinen. Maar we kijken ook naar hoe je (samen) veilig kunt handelen als je een winkeldief of overvaller in je winkel hebt staan.

Deelnemende winkeliers en medewerkers ervaren de trainingen als leerzaam, interactief en direct toepasbaar in de praktijk.

Ook in 2019 kunnen winkeliers en medewerkers zich weer aanmelden voor de trainingen. Er is reeds een aantal trainingen gegeven en er zijn al een aantal gegadigden voor nog te geven trainingen in 2019, dus meld u snel aan, want vol is vol!

Aanmelden en specifieke informatie over de trainingen kunt u krijgen bij

Sibel Tuncer van AndersVeilig: 06-44 899 540 of mailen sibel@andersveilig.nl .

Uiteraard kunt u navraag  doen en u aanmelden bij de afdeling Veiligheid Binnenstad: 030-2869860 of mailen binnenstad@utrecht.nl .