Gratis klimaatplan voor centrumondernemers

Steeds vaker zien we ondernemers in de stad die bezig zijn met duurzaamheid, door bijvoorbeeld biologische producten te verkopen, ledlampen op te hangen of hun spullen zo min mogelijk in plastic te verpakken. Klimaatgerust is in samenwerking met de gemeente Utrecht een project begonnen om Utrechtse ondernemers te ondersteunen met inzicht en advies rondom duurzaamheid en energiebesparing in de onderneming.

Besparingsmogelijkheden

Klimaatgerust gaat langs bij de ondernemer – of deze nu een winkel, een restaurant of een café heeft – en stelt daar de stand van zaken wat betreft energieverbruik en klimaatimpact vast. Op basis hiervan worden de besparingsmogelijkheden bekeken, die samengevat worden in een klimaatplan. Dit klimaatplan wordt vervolgens weer besproken met de ondernemer. Als ondernemer weet je dan precies waar je nog zou kunnen besparen op je energiekosten en of je al voldoet aan de wet. Op een simpele manier wordt inzichtelijk gemaakt wat zinvol is en wat je ook vooral nog niet moet doen.

Gratis klimaatplan

De gemeente heeft ervoor gezorgd dat Klimaatgerust aan vijftig Utrechtse ondernemers dit klimaatplan, met advies op maat en veel tips om te besparen, gratis aan kan bieden. Er zijn al heel wat ondernemers die van deze aanbieding gebruikgemaakt hebben, van de Nachtegaalstraat tot de Amsterdamsestraatweg en de Oudegracht tot de Jan van Scorelstraat. Ken jij of ben jij een ondernemer die geïnteresseerd is in verduurzaming en hulp wil bij de aanpak hiervan? Neem dan contact op met Eelco van IJken (06-24937350) of Mart van Assem (06-46696837) of neem een kijkje op onze website www.klimaatgerust.nl.