Google Mijn Bedrijf: bedrijf tijdelijk gesloten instellen

Als je bedrijf tijdelijk gesloten is vanwege de coronamaatregelen, dan is het handig om dit ook aan te geven op de vermelding in Google Mijn Bedrijf. Hieronder 2 manieren om dit te doen en wat te doen als je in de horeca gaat bezorgen of laat afhalen.

Bedrijf als ’tijdelijk gesloten’ markeren

In Google Mijn Bedrijf kun je dit vrij eenvoudig aangeven Ga naar je pagina in Google mijn bedrijf. Selecteer je bedrijf of het profiel dat je beheert. Ga naar informatie (links, zie afbeelding). Aan de rechterkant kun je je bedrijf als ’tijdelijk gesloten’ markeren’.

Normaal staat de optie “markeren als tijdelijk gesloten” hier niet. Dit is een extra optie die Google heeft toegevoegd. Google heeft bepaalde branches (horeca, sportclubs) direct op tijdelijk gesloten gezet in verband met de genomen maatregelen. Beheerders van Google Mijn Bedrijfpagina’s hebben hierover bericht gehad van Google als het goed is.

Handig en makkelijk gedaan. Iedereen kan zo ook hier zien dat je bedrijf tijdelijk gesloten is. Google geeft echter ook aan dat je bedrijf op deze manier wel minder zichtbaar zal zijn op de zoekpagina. Het is dus heel belangrijk om zo snel mogelijk weer deze optie ongedaan te maken als je bedrijf weer open mag anders ben je niet vindbaar via Google Mijn Bedrijf en je concurrenten misschien wel…

Handmatig openingstijden invoeren

Deze optie kost je wat meer werk, maar je blijft wel zichtbaar in Google. Je gaat nu namelijk handmatig aangeven welke dagen je gesloten bent. Dit doe je vanuit hetzelfde tabblad als de optie hierboven. Je gaat naar je Google Mijn Bedrijf profiel en kiest tabblad informatie. Vervolgens kies je onder de openingstijden voor afwijkende openingstijden:

Binnen deze optie kun je aangeven op welke dagen je gesloten of juist geopend bent. Dus ook dat je de komende dagen gesloten bent. Je moet nu wel elke dag handmatig invoeren, wat dus wat meer werkt kost. Voordeel is wel dat je bedrijf in beeld blijft bij zoekopdrachten en dat je bedrijf automatisch weer als geopend staat vermeld na de laatst ingevoerde datum. Ook kun je zo eenvoudig je openingstijden aanpassen als er straks op een afwijkende manier weer wordt opgestart.

Horeca

Voor horecaondernemingen die overgaan op afhalen of bezorgen is het verstandig dit aan te geven in de categorieën onder je bedrijfsnaam in de tab Informatie. Nu is het dus eigenlijk noodzakelijk om je afwijkende openingstijden in te voeren zodat klanten weten wanneer ze kunnen bestellen en/of afhalen.