Fietscoaches op het Stadhuisplein

Van dinsdag 25 juni tot en met zaterdag 20 juli zijn op het Stadhuisplein fietschoaches actief. De fietscoaches zullen proactief fietsers benaderen om ze te vragen in de fietsenstalling of op een minder hinderlijke locatie te stallen. De fietscoaches zijn te herkennen aan rode windjacks met daarop ‘Fietscoach’.

Tijdelijke wegmarkeringen

Om meer te leren over (het sturen van) stallingsgedrag wordt geëxperimenteerd met tijdelijke markeringen op straat. Dit zijn ecologische prints die na de inzet van de fietscoaches worden verwijderd. Specifieker wordt er in de omgeving van de stalling geëxperimenteerd met wayfinding op de grond, en wordt bij de Ganzenmarkt ‘vrijhouden voor nood- en hulpdiensten’ geplaatst met verwijzingen naar de stalling. Bijgevoegd impressies van de prints.

Enquête

Om meer te leren over de doelgroep zullen de fietscoaches enquêtes afnemen. Omdat niet iedereen staat te wachten op een vraaggesprek hebben de enquêtes QR-codes die je met je smartphone kunt scannen zodat fietsers zelf de enquêtes kunnen beantwoorden. De resultaten krijgen we digitaal binnen en zijn onderdeel van de evaluatie.

Sociale media

Vanuit Utrecht fietst (twitter, instagram, facebook) zal gecommuniceerd worden over de fietscoaches. Mocht je vanuit je organisatie, afdeling of team ook een communicatiekanaal hebben reageer dan op deze mail zodat ik je een seintje kan geven zodra we communiceren. Dan kunnen we de communicatie versterken.