Een Straatnieuwsverkoper voor je deur

Al meer dan 25 jaar wordt Straatnieuws voor de deur van Utrechtse ondernemers verkocht. De krant biedt de verkoper de kans om op eigen kracht wat bij te verdienen, een dagritme te hebben en in relatie met de samenleving te komen of te blijven.

Dat doen ze in een goede relatie met hun klanten maar ook de ondernemers bij wie ze voor deur staan. Daarmee is verkopen echt iets heel anders dan met een bekertje vragen om een aalmoes. Dus: Working not begging.

Dat verkopers ook fooien krijgen is niet vreemd, mensen waarderen dat ze er staan, iets ondernemen en goede moed tonen. Deze positieve grondhouding vertaalt zich ook in andere ‘klusjes’ die verkopers graag doen: even op de hond letten, een karretje wegzetten of een praatje maken. Verkopers die dit goed kunnen groeien in hun rol en worden op deze manier een welkome gast in hun buurt. Hun succes is dan ook deels afhankelijk van hun relatie met de ondernemers bij wie ze vaak bijna voor de deur staan. Soms staan ze zelfs binnen.

Straatnieuws is natuurlijk heel blij als die relatie goed is, wetende dat die nooit als vanzelf is ontstaan. Soms is het nodig om een handje te helpen en de verkoper een handje te helpen. Achter de verkopers staat een team van ervaren begeleiders die verkopers adviseren en zo goed mogelijk een plek adviseren die bij hen past. Als er dan problemen zijn helpen ze zowel verkoper als hun omgeving met advies. Doel daarbij is dat iedereen zich happy voelt. Voor vragen kunt u altijd even een mail sturen naar info@straatnieuws.nl