Definitieve inrichting Vredenburgknoop

Na veel grootschalige verbouwingen in het Stationsgebied, wordt in het weekend van vrijdagavond 25 tot en met maandagochtend 28 september de Vredenburgknoop definitief ingericht en aangesloten op de Catharijnesingel en de Smakkelaarskade. Ook het fietspad vanaf het Smakkelaarsveld richting het centrum en vice versa wordt geasfalteerd.

Het bruggenstelsel over de singel wordt dan aangesloten op de Catharijnesingel en de Smakkelaarskade. Ook het fietspad wordt definitief aangelegd. Het centrum en de parkeergarages daar blijven bereikbaar, maar de Vredenburgknoop en de Catharijnesingel ter hoogte van het kruispunt worden afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

De aannemer werkt 24 uur per dag door om de werkzaamheden zo kort mogelijk te laten duren. Fietsers en voetgangers worden plaatselijk omgeleid door bebording en verkeersregelaars. De fietsers worden deels omgeleid door de Stationspleinstallingen en over de Paardenveldbrug waar de bussen rijden.

De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 25 september vanaf 18.00 uur tot en met maandagochtend 28 september 06.00uur. De aannemer werkt 24 uur per dag door om de hinder voor de omgeving zo kort mogelijk te houden.