Cultuur op meer plekken in Utrecht

Utrecht gaat culturele activiteiten op meer plekken in de stad mogelijk maken. Bijvoorbeeld in bibliotheken, nachtclubs, kerken en leegstaande panden. Met een nieuwe subsidie voor organisatoren van deze activiteiten, wil het college de programmeercapaciteit in de stad tijdelijk flink vergroten voor de Utrechtse makers en hun publiek.

Veel programma’s zijn vanwege de sluiting door corona uitgesteld of doorgeschoven. Daardoor is veel werk niet getoond aan het publiek en is er in de oorspronkelijke programmering weinig ruimte voor nieuwe activiteiten. Door deze subsidieregeling komt er meer ruimte beschikbaar. Er liggen kansen om plekken te benutten waar nu geen gesubsidieerd cultuuraanbod is, bijvoorbeeld in wijkcultuurhuizen, broedplaatsen, bibliotheken en boekhandels, in niet-gesubsidieerde nachtclubs en kerken en galeries. Ook staan in de binnenstad en daarbuiten panden leeg. Denk aan winkels, kantoorgebouwen, loodsen of buitenlocaties. Met een subsidieprikkel wil de gemeente ook op die plekken cultuur mogelijk maken.

De subsidie geldt voor activiteiten die starten in 2021. Deze mogen doorlopen in het feestjaar van Utrecht 900 in 2022. Het minimum subsidiebedrag is 3.000 euro. Het maximum is 50.000 euro. Een aanvrager kan voor maximaal twee programma’s subsidie krijgen vanuit deze regeling.

Lees het hele bericht hier