Chat mee over zwaar verkeer in de binnenstad

Op 6, 7 en 12 oktober kunnen inwoners en ondernemers van Utrecht tijdens chatsessies meepraten over behoud van erfgoed en bereikbaarheid van de binnenstad. Deze online meetings worden georganiseerd door de Gemeente Utrecht en duren ongeveer een uur.

We maken allemaal gebruik van goederenvervoer. Of je nou een verbouwing aan je huis hebt of een pakket laat bezorgen, ondernemer bent of zelf transporteur bent. Maar we moeten ook zorgen voor ons monumentale erfgoed. Goederenverkeer in de binnenstad kan een risico zijn voor de veiligheid en het behoud hiervan. Soms worden er voor goederenvervoer namelijk zware voertuigen gebruikt.

Om in de toekomst goed om te gaan met dit probleem, onderzoekt de gemeente mogelijke oplossingen. Wat als de binnenstad verboden is voor zware voertuigen of voor alle gemotoriseerde voertuigen? Wat als we afspreken dat verschillende gebruikers er wel of niet in mogen?

Meepraten

Wat zijn uw ideeën hierover? Dat wil de gemeente graag weten. U kunt reageren of vragen stellen met de chatfunctie. De vragen worden mondeling beantwoord.

Meepraten kan op 3 momenten:

  • dinsdagavond 6 oktober van 20.00 tot 21.00 uur
  • woensdagavond 7 oktober van 19.00 tot 20.00 uur
  • maandagavond 12 oktober van 19.00 tot 20.00 uur

Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt vlak voor het begin van de sessie inloggen via de knop hieronder. U hoeft alleen uw voornaam in te vullen om mee te kunnen doen. Op deze webpagina komt na de sessies ook een overzicht van alle gestelde vragen en antwoorden.

Chat met ons – 6 oktober

Chat met ons – 7 oktober

Chat met ons – 12 oktober