Centraal Museum verrijkt stationsgebied met kunst

Het Centraal Museum presenteert vanaf 20 juli Podium Centraal Museum: een sokkel in het stationsgebied van Utrecht waar kunst uit de collectie letterlijk een podium krijgt. Het eerste werk dat te zien zal zijn is de Clay Stoel van de in Utrecht wonende ontwerper Maarten Baas. De grote, rode stoel stond voorheen op het Nicolaaskerkhof, het plein voor het museum. Met het podium in de openbare ruimte wil het museum alle reizigers die het station passeren in contact brengen met kunst uit het Centraal Museum.

Podium Centraal Museum is onderdeel van een bredere samenwerking tussen ondernemers binnen het stationsgebied en het museum, met als doel het vestigingsklimaat binnen het stationsgebied te versterken met kunst en cultuur. Zo zullen er de komende jaren Kicks-ART lezingen gehouden worden voor bedrijven en zijn er lichtkunstwerken van het museum te zien bij het I-light U festival.

Directeur Bart Rutten: ‘Het is fantastisch dat deze samenwerking breed gedragen wordt door de ondernemers en dat dit initiatief mogelijk wordt gemaakt door Ondernemersfonds Utrecht. Het onderstreept de betrokkenheid van het museum met de stad en de omgeving. Veel dank gaat uit naar SDK Vastgoed: de bruikleengever van het kunstwerk die heeft meegewerkt aan de realisatie van Podium Centraal Museum.’ 

Podium Centraal Museum zal jaarlijks een uniek kunstwerk tonen dat een relatie met de collectie en/of de tentoonstellingen van het museum heeft. Het kunstwerk zal steeds eerst te zien zijn op het Nicolaaskerkhof en reist dan door naar het stationsgebied.
Het Ondernemersfonds Utrecht maakt het mogelijk om initiatieven en investeringen binnen Utrecht gezamenlijk te financieren. Het fonds verbindt lokale ondernemers, verschillende sectoren en organisaties, en draagt bij aan de vestigingskwaliteit van Utrecht