CDA Utrecht gaat online in gesprek met ondernemers over leegstand

Het CDA wil dat een volgend kabinet direct aan de slag gaat met het investeren in winkelgebieden. Om deze oproep kracht bij te zetten spreekt de partij zaterdagmiddag online met retailers vanuit een leegstand winkelpand in de Lange Elisabethstraat in het centrum van Utrecht.

Met name binnensteden worden hard geraakt door de coronacrisis. Zo ook het centrumgebied van Utrecht. De afgelopen maanden nam de leegstand als gevolg van de coronacrisis sterk toe en uit recente voorspellingen blijkt dat deze de komende tijd nog fors zal stijgen.

Het aantal bezoekers aan de binnenstad daalde het afgelopen jaar met meer dan tachtig procent, zo blijkt uit passantentellingen. Daarbij zal twintig tot veertig procent van de non-food winkels verdwijnen, zo voorspelt de Retailagenda.

Om aandacht te vragen voor de toestand in de binnensteden gaat raadslid en kandidaat Tweede Kamerlid Bert Versteeg zaterdag 13 maart om 14:00 uur vanuit een leegstaand pand op de Lange Elisabethstraat online in gesprek met ondernemers over de toekomst van het centrum van Utrecht.

Ondernemers die mee willen doen kunnen zich aanmelden via info@cmutrecht.nl. Wij sturen dan een link voor een meeting in Teams.