Broese Boekverkopers verhuist naar Post Utrecht

Broese Boekverkopers is een van de grootste boekhandels in Nederland en heeft in Utrecht een geschiedenis in boekverkoop die teruggaat naar 1845. De boekhandel is ruim 40 jaar gevestigd aan de Stadhuisbrug en daarmee een begrip in Utrecht en omgeving. Broese kiest nu voor de locatie Post Utrecht om een vernieuwende boekhandel neer te zetten in dit monumentale pand. Broese betrekt in totaal circa 1550 m².

“Wij zijn blij dat Broese Boekverkopers, een begrip in Utrecht en omstreken, ervoor kiest om in dit monumentale pand de boekhandel opnieuw vorm te geven”, zegt Dick Gort CEO a.s.r. real estate. “Samen met Broese en de al eerder gecontracteerde huurders maken wij het mogelijk om na vele jaren renoveren en verbouwen, het iconische gebouw Post Utrecht terug te geven aan de inwoners van Utrecht. Daar zijn wij oprecht trots op.”

 “We zijn bijzonder verheugd dat de samenwerking tussen a.s.r. real estate en Broese Boekverkopers tot dit mooie resultaat heeft geleid”, zeggen eigenaren Erik en Sandra van Doorn. “Broese kijkt er naar uit op deze inspirerende locatie een onderscheidende boekhandel voor de stad Utrecht neer te zetten, zowel in formaat als in kwaliteit zoals die sinds jaar en dag van ons wordt verwacht. Ook is het prettig dat de gewaardeerde samenwerking met de bibliotheek op deze wijze weer onder één dak voortgezet kan worden. Een boekenpaleis gericht op de toekomst dat een ‘City of Literature’ waardig zal zijn in deze in vele opzichten uitdagende tijden!”

Naar verwachting wordt Post Utrecht vanaf het derde kwartaal 2019 gefaseerd opgeleverd, zodat het monumentale gebouw in het eerste kwartaal van 2020 de nieuwe bestemming in Utrecht wordt. Naast Broese worden ook Bever Sport en Sostrene Grene aan de zijde van de Oudegracht gevestigd. Ahold opent aan de zijde van de Potterstraat in het souterrain een nieuw foodmarkt concept. De entree van de Centrale Bibliotheek en de openbare fietsenstalling zijn te bereiken aan de Neude zijde.