Het wordt weer KNUS in Utrecht

Knüss wordt Knus op zaterdag 16 & zondag 17 december 2017. Het is winter, lekker koud en vroeg donker. De feestdagen staan voor de deur. Een periode waarin we elkaar opzoeken, de warmte opzoeken, de liefde opzoeken. Even stilstaan en genieten van elkaar bij een haardvuur. Elkaar oprechte aandacht schenken en er zo mooi mogelijk uit willen zien voor jezelf en voor een ander. Iets doen voor een ander en iets delen. Samen en oprecht. Dat is KNUS.

Knus omarmt de winter! In de koude decembermaand transformeert de Utrechtse binnenstad in een winters paradijs waar je het vanzelf warm van krijgt. Tijdens dit gezellige winterfestival hult Utrecht zich in een feestelijk jasje en zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Zo kun je kerstmarkten bezoeken en glühwein of warme chocolademelk nippen aan het kampvuur. Bij KNUS vinden we elkaar en laten we ons verbinden; met elkaar, met gedachtes, met gedeelde waarden. Door middel van eten, drinken, muziek, theater, literatuur, geuren, mooi koopwaar, licht en warmte.

In knusse settings op straat wordt lief talent gepresenteerd. Neem plaats en wordt verrast door Utrechts talent, en wellicht ook een paar grotere namen. Wat kunnen bezoekers verwachten: akoestische muziek, singer-songwriters, straattheater, verhalenvertellers, dichters, theater.

Op de Mariaplaats wordt het weer gezellig op de Zelfgemaakte Kerstmarkt, een heerlijke, niet al-te-grote markt in Utrecht met alleen maar zelfgemaakte artikelen. Op het Domplein vinden we dit jaar De Streekmarkt. Een markt met de heerlijkste eerlijkste streekproductenmarkt van Utrecht, Amsterdam en wijde omtrek. Praat met de maker en de verkoper. Proef, kijk en luister. Uiteraard kunnen bezoekers hier ook lekker wat eten en drinken. Vanaf een aantal balkons (onder meer Keck & Lisa, Orloff, Domtoren) zullen bezoekers worden toegezongen.

Naast deze programmering is er dat weekend nog veel meer te beleven in het kader van Winter Utrecht, zoals een ijsbaan op de Neude, het Fonteynfestival op het Janskerkhof, Kerstival in het Catharijneconvent, Kerstmarkt in de Twijnstraat en programma op het Stadhuisplein. Kortom een knus weekend in het centrum van Utrecht.

Meer op www.knusutrecht.nl