Uitfeest en Urban Culture Run

Aanstaande zondag is het zover: dan is de feestelijke opening van het culturele seizoen in Utrecht. Op binnen- en buitenlocaties geven de culturele instellingen en gezelschappen een preview van wat komen gaat. Het Uitfeest gaat sportief van start met de Urban Culture Run. In een route van 10 km ren je langs de karakteristieke grachten en door cultuurhistorische gebouwen van Utrecht. Er zijn nog een tiental plekken beschikbaar, dus meld je snel aan!

Urban Culture Run
Net als vorig jaar gaat het Uitfeest van start met de Urban Culture Run. In een parcours van 10 km ren je langs de karakteristieke grachten en door cultuurhistorische gebouwen van Utrecht. Dit jaar zijn er drie nieuwe locaties bijgekomen: Museum Speelklok, Fonds voor Cultuurparticipatie en het Stadhuis. De deelnamekosten bedragen € 20,- en inschrijven kan hier.

Uitfeest
Voor de dansliefhebbers is er een groot dansplein op het Janskerkhof. Nieuw en gevestigd danstalent toont haar kunsten. Naast de dansvloer vind je op het Janskerkhof ook ART Utrecht: tien galeries richten een bouwkeet in als tentoonstellingsruimte. Het Stadhuisplein is de ‘urban’ stage met het talent van de toekomst. Zo geeft rapper Lijpe een optreden met Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland en presenteert Jermain Bridgewater zijn debuut EP. Het culturele seizoen in Leidsche Rijn gaat van start in Castellum Hoge Woerd. Het castellum heeft niet alleen muziek, theater en cabaret, maar er is ook een mooie selectie aan workshops en rondleidingen. Dan nog een paar tips: burgemeester van Zanen speelt samen met wethouders en leden van de gemeenteraad in een toneelstuk over de ‘Stichtse Oorlog’, in de Stadsschouwburg geven de mannen van Rundfunk een preview van hun nieuwe voorstelling, Bibliotheek Utrecht is het Huis van de Letteren en natuurlijk sluiten we het Uitfeest af met de NFF Openluchtbios.