Tweetakt 2018

Tot en met zondag 10 juni vindt in Utrecht de 16de editie van Festival Tweetakt plaats, het kunstenfestival voor iedereen.

Op twee verschillende locaties, in de stad en in de natuur: van vrijdag 30 maart tot en met zondag 15 april op de Neude en in diverse theaters, en van 2 april tot en met 10 juni op zon- en feestdagen op Fort Ruigenhoek in Groenekan.

Dansliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de absurde dansvoorstelling Synchroon (12+), het futuristische Learning from the Future (12+), het interactieve feestje PARTY (6+) en licht! (3+), een speelse voorstelling voor de allerkleinsten. Ook voor liefhebbers van theater staat er van alles op het programma, zoals de hilarische voorstelling ALLEEN(12+), waarin zeven jonge acteurs van de HKU Acteursopleiding onder leiding van regisseur Liesbeth Gitter tegelijk dezelfde solo spelen.

Als je de afgelopen dagen langs de Neude bent gefietst, is je misschien al opgevallen dat de Podiumkas een stuk hoger is dit jaar. Dat is omdat deze imposante installatie vanBERLIN erin moet passen! Op de eerste dagen van het festival kun je hier plaatsnemen voor twee projecten van het Antwerpse gezelschap: Perhaps all the dragons (16+) en een versie voor jonger publiek, Remember the dragons… (11+). Dertig verhalen op dertig schermen, voor dertig toeschouwers.

Naast al dit leuks is er een gevarieerd muziekprogramma: van hiphopacts, indie en broeierige jazzrock tot een familieconcert van fluitspeler Sinan Arat en Alper Kekeç. Op zondag en maandag is het groene Fort Ruigenhoek van 11.00 tot 18.00 uur geopend, met spannende beeldende kunst, een dansvoorstelling en nog veel meer.