Stationstraverse wordt gesloopt: andere looproutes

De stationstraverse, oftewel de ‘patatstraat’, wordt gesloopt. De traverse maakt plaats voor het tweede deel van het Stationsplein en voor de grootste fietsenstalling ter wereld eronder. Vanaf 14 februari 15.00uur wandel je vanuit Utrecht Centraal over het nieuwe Stationsplein naar Hoog Catharijne en het Smakkelaarsveld.

Wil je vanuit het station richting Moreelsepark en de Mariaplaats; de nieuwe route loopt over het Stationsplein en vervolgens door het Godebaldkwartier van Hoog Catharijne. Dat is het stuk winkelcentrum waar de Action en de Albert Heijn zitten. Deze route is 18,5 uur per dag open en sluit alleen ’s nachts tussen 00.30u en 6.00u.

Taxi’s en Kiss&Ride
De taxistandplaats en de kiss&ride-zone worden verplaatst naar het Smakkelaarsveld. Vanuit Utrecht Centraal loop je er over het nieuwe Stationsplein zo heen.

Nachtroutes
Vanuit Utrecht Centraal loop je 24/7 over het Stationsplein richting Smakkelaarsveld en singel; en de route door Hoog Catharijne richting Vredenburgplein is ook 24/7 open. De route via Moreelsepark door Hoog Catharijne is dicht tussen 00.30u en 06.00u. Wil je in de nacht van Utrecht Centraal richting Moreelsepark (of andersom), dan kun je het beste lopen via de nieuwe route naar de Moreelsebrug en vervolgens over de Moreelsebrug. Of je loopt via de Catharijnesingel naar de ingang van Hoog Catharijne aan de singel (of andersom).

Bekijk hier een kaartje (pdf) van de looproutes na afsluiting van de traverse.