SPRING in Autumn: Internationale Topvoorstellingen in Utrecht

De tweede editie van festival SPRING in Autumn, een nauwe samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht en SPRING, vindt plaats van 1-3 november 2018 in Stadsschouwburg Utrecht. Op het programma staan zes voorstellingen van hedendaagse (inter)nationale theatermakers en choreografen die de stad Utrecht absoluut niet mogen overslaan. SPRING in Autumn is een driedaagse versie van SPRING, compact maar compleet met kenmerkende festivalsfeer en vele extra’s rondom de voorstellingen.

Opening met danshit Crowd

Crowd van Oostenrijks-Franse choreografe Gisèle Vienne neemt het publiek mee op fascinerende reis door een rauwe en energieke wereld. Op een desolaat leeg toneel, bedekt met compost en plastic afval, geven vijftien jonge dansers zich over aan harde iconische techno beat uit de jaren 90. Slowmotion bewegingen en veranderingen in het ritme creëren een spannende suspense. Crowd werd in Amsterdam tijdens het Holland Festival lovend ontvangen door pers en publiek en is nu te zien in Utrecht.

Nederlandse premières: Marta Górnicka en Eko Supriyanto
De Poolse theatermaker Marta Górnicka toont haar unieke vorm van groot gechoreografeerd koor in Hymn to Love. Een diverse cast van 25 performers zingt een virtuoze remix van teksten uit nationale hymnen, politieke toespraken en internet haat-taal over de opkomst van het Europese nationalisme. De voorstelling toont een beeld van een inclusieve, open gemeenschap die voor onze ogen verdwijnt.
De Indonesische danspionier Eko Supriyanto presenteert zijn nieuwste werk Salt. Supriyanto confronteert het vloeibare ritme van de onderwaterwereld met de aardsheid van de Javaanse landbouwcultuur. De complementaire krachten land en water, traditie en moderniteit vormen de basis voor deze solo. Supriyanto (ooit danser bij Madonna), maakt met Salt een betoverende performance die de zwaartekracht tart.

Nederlandse makers: Lotte van den Berg, Julian Hetzel, Charlie Duran
In Dying Together maakt Lotte van den Berg samen met een groep internationale performers én het publiek de kracht van het collectief voelbaar. Samen reconstrueren ze drie waargebeurde situaties, waarin het begrip samen sterven betekenis krijgt. Een intieme voorstelling over de dood.
Met All Inclusive zet Julian Hetzel zijn kritische onderzoek naar oorlogsvoering voort door zowel de esthetisering als de kapitalisering van geweld zichtbaar te maken. All Inclusive plaatst kunst naast oorlog, toeristen naast vluchtelingen en verbindt realiteit met verbeelding tijdens een dubieuze rondleiding door een imaginair museum. Een productie door kunstencentrum CAMPO in Gent.
Charlie Duran en danstheater AYA tonen de dansvoorstelling/escape room Laboratory of man. Het publiek wordt met acht personen opgesloten in het laboratorium van een gefrustreerde professor en haar narcistische testobject. Laboratory of man is een spannende en bijzondere combinatie van een dansvoorstelling en een escape room waarin de bezoeker zowel onderdeel van de show, als toeschouwer is.

Programma SPRING in Autumn 2018
wo 31 okt – zo 4 nov    Charlie Duran / Danstheater AYA – Laboratory of Man (div. aanvangstijden)
do 1 nov 19:30             Julian Hetzel / CAMPO – All Inclusive
do 1 nov 21:00             Gisèle Vienne – Crowd
vr 2 nov 19:00              Lotte van den Berg / Third Space – Dying Together
vr 2 nov 19:30              Julian Hetzel / CAMPO – All Inclusive
za 3 nov 19:30             Eko Supriyanto – Salt
za 3 nov 21:00             Marta Górnicka – Hymn to Love