Bevoorrading

Bevoorrading

Ondernemers in het centrum lopen meer en meer tegen logistieke problemen aan als het gaat om bevoorrading. Door net iets anders te plannen, door met andere ogen naar het bedrijfsproces te kijken, door samen te werken, kan op vele manieren efficiency worden bereikt.

Ondernemers kunnen kosteloos sparren over logistieke vraagstukken met Taco Jansonius, Logistiek makelaar voor Utrecht. Hij helpt bedrijven op weg richting slimmere, goedkopere of duurzamere logistiek. Voor bedrijven die logistieke verbeterprojecten gaan uitvoeren is ondersteuning (maximaal 20 advies-/ begeleidingsuren) en een financiële bijdrage (maximaal € 4000,–) beschikbaar.

De Logistiek Makelaar is een initiatief van het samenwerkingsverband Goedopweg en werkt in opdracht van de gemeenten Utrecht en Amersfoort. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op met Taco Jansonius E tacojansonius@portofutrecht.nl M 06-46051961

Laden en lossen

Utrecht heeft veel laad- en losplekken. In de binnenstad zijn dit er ongeveer 60. Buiten de binnenstad kunt u parkeerplekken gebruiken voor het laden en lossen. Bekijk hier de laad- en losplekken in de binnenstad

Wanneer laden en lossen?

De laad- en losplekken zijn minimaal van maandag tot en met vrijdag overdag beschikbaar. Soms is dat korter. Op verschillende plekken gelden langere tijden, bijvoorbeeld in het weekend, op koopavond of ’s nachts.

Handhaving

Als parkeerhandhavers ten minste 10 minuten lang geen tekenen van laden en lossen zien, dan wordt er bekeurd.

Laden en lossen buiten laad- en losplekken of parkeervakken

Is het voor u onmogelijk om te laden en lossen in een laad- en losvak of parkeervak en denkt u een gedeelte van de weg te moeten blokkeren? Stuur dan een e-mail naar tijdelijkeverkeersmaatregelen@utrecht.nl.

Bevoorrading voetgangersgebied

Venstertijden voetgangersgebied tot 1 mei 2018

Het bevoorradingsverkeer mag het voetgangersgebied inrijden op:

  • 06.00 – 11.30 uur   maandag tot en met zaterdag
  • 18.00 – 19.00 uur   maandag tot en met zaterdag
  • 21.00 – 22.00 uur   donderdagavond

Per mei 2018 is het voetgangersgebied groter en veranderen de venstertijden (uitbreiding met zondagen en meer tijd voor schone voertuigen).

Buiten venstertijden bevoorraden

Maak dan gebruik van een stadsdistributiecentrum of van de bierboot. Kan dit niet, dan kunt u soms een ontheffing voor het bevoorraden buiten de venstertijden aanvragen.

Betere afsluiting voetgangersgebied

Utrecht wil zo min mogelijk auto’s in het voetgangersgebied in de binnenstad. Zo houden we de binnenstad prettig en gezond. Daarom verbetert de gemeente de afsluiting van het voetgangersgebied voor voertuigen. Deze maatregelen gelden alleen buiten de venstertijden.

Maatregelen

Een automatische paal met kenteken-herkenningscamera’s op het Vredenburg (bij Coolcat). De paal gaat alleen naar beneden als er een ontheffing is.
Kenteken-herkenningscamera’s aan het begin van de Lange Elisabethstraat en op de hoek van het Oudkerkhof (stadhuis) en aan beide kanten van het Domplein. Daarmee controleren we of het langsrij dende voertuig een ontheffing heeft.Nieuwe handbediende rood-witte paaltjes. Alleen ontheffinghouders die via één van deze locaties het gebied in of uit gaan krijgen een sleutel/tag. Ze moeten daarvoor wel een goede reden hebben.

Planning

Sinds november wordt de automatische paal op het Vredenburg getest. De paal staat voorlopig buiten de venstertijden altij d omhoog. Maar de paal gaat wel automatisch naar beneden als er een voertuig aankomt.Pas als alles goed werkt gaat de paal alleen nog maar omlaag als de camera het kenteken van een ontheffingshouder herkent. Sinds december 2017 worden de camera’s op het Domplein getest. Sinds maart 2018 test de gemeente met de camera’s aan het begin van de Lange Elisabethstraat en op de hoek van het Oudkerkhof (stadhuis). Als het voetgangersgebied uitbreidt per 1 mei 2018, zijn alle maatregelen uitgevoerd.

Situatie afsluiting voetgangersgebied voor voertuigen vanaf mei 2018

Klik op de afbeelding om de pdf te downloaden