Midzomergracht Festival

Midzomergracht Festival viert voor de 21ste keer seksuele diversiteit en gender diversiteit samen met de inwoners van Utrecht. Van 16 t/m 25 juni 2017: tien dagen lang allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, sport, debat en ontmoeting, veel bijzondere exposities en een scala aan feesten. Door de fantastische, typisch Utrechtse sfeer aantrekkelijk voor een Lees verder… »


Dag van de architectuur in Stationsgebied

Het Stationsgebied viert de Dag van de Architectuur op zaterdag 17 juni. Tijdens de Dag van de Architectuur kun je deelnemen aan diverse rondleidingen die de huidige stand van zaken, de oplossingen voor de tussentijd en de toekomstige ontwikkelingen laten zien. Het Informatiecentrum Stationsgebied is tijdens de Dag van de Architectuur tussen 10:00 – 13:00 geopend. Lees verder… »


Eerste Utrecht Canal Pride

Op 17 juni kleurt Utrecht roze als de eerste Utrecht Canal Pride door de grachten van de stad trekt! Meer dan 25 boten van organisaties uit de LHBT+ gemeenschap varen tussen 13:00 – 17:00 uur over de Oudegracht! Kom de parade aan te moedigen langs de gehele Oudegracht aan de kant en op de werven Lees verder… »


Ondernemers Noordwest willen terugkeer Molenbrug over Weerdsingel

Hart voor de Straatweg de ondernemersvereniging van de Amsterdamsestraatweg, is een petitie gestart om de oude voetgangersbrug over de nieuwe singel weer terug te krijgen. Vroeger lag er ter hoogte van het Paardenveld een brug over de toenmalige Stadsbuitengracht: de Molenbrug. De ondernemers willen zo het centrum en de kop van Pijlsweerd beter met elkaar Lees verder… »


Podium onder de Dom wint internationale sherry-spijswedstrijd

De internationale finale van de sherry-spijscompetitie voor chefs en sommeliers is gewonnen door het team van restaurant Podium onder de Dom uit Utrecht. Chef Leon Mazairac en sommelier Goos van den Berg hebben de prijs in ontvangst genomen. Mazairac won tevens de prijs voor de Beste Chef. Lees verder op DUIC


Westerkerk aan Catharijnekade wordt nieuwe hotspot

De Westerkerk aan de Catharijnekade wordt omgevormd tot een nieuwe hotspot. Initiatiefnemer Wester Waterpoort BV wil de monumentale kerk uit 1891 en het bijbehorende pand aan de Bergstraat transformeren tot een multifunctioneel gebouw met een hotel, horeca en een muziekpodium. Hier is ook ruimte voor maatschappelijke en culturele activiteiten. Bunk Hotels maakt een design hotel Lees verder… »


Firma Pickles start zoektocht naar beste burger

Hamburgerrestaurant Firma Pickles schakelt de hulp van heel Nederland in bij de zoektocht naar een nieuwe burger op de menukaart. Het van oorsprong Utrechtse bedrijf roept hamburgerfanaten op om hun creativiteit en kookkunsten erop los te laten om zo tot de beste nieuwe hamburger te komen voor Firma Pickles. De winnende burger verschijnt ook daadwerkelijk Lees verder… »


Zaak in beeld…polette

Dat zich in het Vredenburgkwartier veel winkels, horeca en andere bedrijven bevind, mag duidelijk zijn. Maar wie en wat gaat er echter achter al die ‘zaken’ schuil? Deze keer namen we een kijkje bij een bijzondere nieuwe aanwinst op de Steenweg: polette. Een online winkel waar je binnen kunt stappen… ‘Sommige klanten kopen iedere vijftien Lees verder… »


Enquête over logistiek Stadhuiskwartier

Uit diverse gesprekken met bewoners en ondernemers, Centrummanagement Utrecht (CMU) en ondernemersvereniging Stadhuiskwartier komt de wens naar voren om gezamenlijk de bevoorradingslogistiek in het Stadhuiskwartier te verbeteren. Daarover wil de gemeente graag met u in gesprek. Voordat we dat doen, brengen we de huidige situatie in kaart. Daar hebben we uw hulp voor nodig. Vandaar Lees verder… »


Vredenburgplein: startsein voor stemmen op kunstontwerpen

Iedereen kan van 2 tot en met 18 juni stemmen over kunst op het Vredenburgplein. De afgelopen periode hebben vijf kunstenaars zich speciaal voor deze opdracht laten inspireren om vijf totaal verschillende kunstwerken te ontwerpen. Het is nu aan de stad om er één te kiezen. Tegelijk met het plaatsen van het nieuwe kunstwerk, wordt Lees verder… »