Welcome Center voor internationale inwoners

In het Stadskantoor in Utrecht opent begin 2019 een regionaal International Welcome Center om de groeiende groep internationale bewoners van de regio Utrecht beter van dienst te kunnen zijn. Het International Welcome Center Utrecht Region vervangt het huidige Expat Center en zal veel vaker open zijn. De wethouders economische zaken van Utrecht en Amersfoort, de Lees verder… »


Opening Noordertunnel vertraagd

De nieuwe ingang van de Noordertunnel aan de kant van het Smakkelaarsveld gaat later open dan gepland. De fasering is aangepast na de vondst van asbest in de oude tunnel, dit moest veilig verwijderd worden. Het afbreken van de oude tunnel en het bouwen van de nieuwe ingang erboven kunnen minder goed tegelijk plaatsvinden dan in eerste instantie gedacht. De ingang Lees verder… »


Schoonheim & De Vink nog een half jaar in de stad

Kunsthandel Schoonheim en De Vink heeft zijn verblijf in de binnenstad met een half jaar verlengd. De winkel in de Vinkenburgstraat sluit zijn deuren op 1 juli 2019  Eigenaar Erik Geijtenbeek geeft aan blij te zijn dat hij het pand nog zes maanden heeft kunnen huren. “We hadden nog zo veel kunst ingekocht dat we Lees verder… »


45 miljoen voor bereikbaarheid regio Utrecht

Provincie Utrecht, gemeente Utrecht en de Rijksoverheid stellen gezamenlijk 45 miljoen euro beschikbaar als eerste stap om de bereikbaarheid van Utrecht Science Park (USP) en de grote woningbouwlocaties in de stad te verbeteren. De overheden werken aan een pakket korte termijn maatregelen waardoor reizigers eenvoudiger en sneller naar Utrecht Science Park kunnen reizen. Gedacht wordt Lees verder… »


Vier de winter in Utrecht

Op 9 november ging weer een nieuwe editie van Winter Utrecht van start. Sinds die dag bruist de stad van de evenementen, kerstmarkten en festivals. Winter Utrecht nodigt je uit om tien weken lang dit gezellige winterfeest met een bundeling van hartverwarmende activiteiten te vieren. De straten van de binnenstad zijn sfeervol aangekleed met dwarrelende sneeuwvlokjes Lees verder… »


Winter in Utrecht is Knus!

Ook dit jaar wordt de Utrechtse binnenstad omgetoverd tot een fijne plek om samen te komen tijdens Knus 2018, een winters festival met zeven markten en gezellige huiskamers verspreid door de binnenstad. Op 14, 15 en 16 december kun je eindeloos rond snuffelen en in de aanwezige huiskamers genieten van de gezellige sfeer en diverse Lees verder… »


Sfeerverlichting siert stad

Zoals ieder jaar, is ook dit jaar weer in het centrum de feestverlichting ontstoken tijdens de Sint Maarten Parade. De dagen mogen dan korter en donker worden, de historische binnenstad wordt er bepaald niet ongezelliger op. Naast onze straatverlichting zijn ook weer vele bomen sfeervol verlicht en laten ook verschillende winkels zich niet onbetuigd. Zo Lees verder… »


Utrecht krijgt een Stadhuisplein

Een meerderheid van de gemeenteraad in Utrecht heeft ingestemd met een naamsverandering van de Korte Minrebroederstraat naar Stadhuisplein. In de volksmond werd het plein achter het stadhuis al zo genoemd. Nu het stadhuis wordt gerenoveerd, vonden verschillende partijen het tijd voor een adreswijziging. Het betreft het gebied tussen Ubica, De Zaak, Oudkerkhof en het stadhuis. Lees verder… »


Héron krijgt Bib Gourmand van Michelin

Restaurant Héron heeft een Michelinster voor betaalbare restaurants ontvangen, de Bib Gourmand. Naast het restaurtant uit de Schalkwijkstraat, viel ook dit jaar weer (voor de vierde keer) restaurant ElVi uit Utrecht Oost in de prijzen. “Leuk nieuws… Vanochtend hebben we van Michelin een Bib Gourmand gekregen, een waardering voor een goede prijs-kwaliteitverhouding”, aldus Héron in Lees verder… »


Utrecht wil 900 jaar stadsrechten in 2022 groots vieren

Er is in Utrecht veel enthousiasme om 900 jaar stadsrechten in 2022 te vieren. Uitgangspunt is dat Utrechtse bewoners, bedrijven en organisaties mede invulling gaan geven aan het programma. De viering van Utrecht 900 Jaar is hét moment om te laten zien waar stad en regio Utrecht voor staan: toen, nu en in de toekomst. Lees verder… »