Inloopspreekuur CMU maandelijks op de laatste donderdag

Iedere laatste donderdag van de maand houden we een CMU inloopspreekuur in Stayokay op de Neude. Tussen 9 en 11 ben je van harte welkom en staan we je graga te woord. Heb je vragen, loop je ergens tegenaan, heb je goede en/of nieuwe ideeën, schroom dan niet en kom langs!  Dan kijken we samen Lees verder… »


Gratis professionele Google My Business workshop voor centrumondernemers

Staat uw winkel goed en juist op Google My Business vermeld? Krijgt u opmerkingen over informatie die in Google niet klopt? Wilt u duidelijke uitleg over Google My Business? Houd dan maandag 28 mei van 10.00 tot 12.00u vrij voor een gratis toegankelijke workshop ‘Google My Business’ voor ondernemers in het centrum van Utrecht, georganiseerd Lees verder… »


Jacques Blommendaal neemt na zes jaar afscheid als voorzitter CMU

‘Centrummanagement Utrecht is een zichtbare partij geworden’ Na zes jaar Centrummanagement Utrecht (CMU) en eerder twee jaar Platform Binnenstad Utrecht, neemt het CMU-bestuur deze zomer afscheid van haar gedreven en ambitieuze voorzitter Jacques Blommendaal. Hij speelde een cruciale rol in het neerzetten van een professionele managementorganisatie voor het Utrechtse centrum. Onder zijn leiding ontwikkelde CMU Lees verder… »


De Streekmarkt stopt er mee

Na 9 jaar stopt De Streekmarkt in Utrecht per direct, echter met kerst wordt de markt wel georganiseerd. Dit betekent dat op zondag 6 mei de markt op het Domplein ook geen doorgang vindt. De organisatie heeft dit besluit moeten nemen omdat het door de gestegen kosten en gedaalde inkomsten al langer niet meer haalbaar Lees verder… »


Zaak in beeld… Multicopy

Dat zich in het Domkwartier veel winkels, horeca en andere bedrijven bevinden, mag duidelijk zijn. Maar wie en wat gaat er echter achter al die ‘zaken’ schuil? Deze keer vertelt Sales and Marketing Manager Kees van Staa meer over Multicopy Utrecht-Nieuwegein op de hoek Drift-Nobelstraat. ‘Multicopy is meer dan print- en drukwerk’ Winkels en horeca Lees verder… »


Registratieplicht gaat handel in gestolen fietsen tegen

Vanaf 19 april controleert de gemeente Utrecht actief de aanmeld- en registratieplicht voor opkopers en handelaren van tweedehands fietsen. Hoewel er ten opzichte van voorgaande jaren minder fietsen worden gestolen, vinden in Utrecht nog altijd veel fietsdiefstallen plaats. In 2017 werd in totaal 4338 keer aangifte van fietsdiefstal gedaan. Met actieve controle op inkoopregisters door Lees verder… »


Restauratie Domtoren gaat vijf jaar duren

De restauratie van de Domtoren start medio 2019 en gaat naar verwachting vijf jaar duren. De kosten van het groot on derhoud aan de 112 meter hoge toren schat de gemeente op 37,2 miljoen euro. Hierin zijn alle kosten meegenomen, waaronder de bouw van de steiger en onvoorziene kosten.De aannemer wordt dit najaar gekozen en Lees verder… »


Nieuwe fietsenstalling Knoop open 12 april

Fietsenstalling Knoop opent op donderdag 12 april de deuren. De fietsenstalling heeft met drie verdiepingen plek voor zo’n 3000 fietsen. De ingang van de nieuwe fietsenstalling ligt aan de voet van de Moreelsebrug aan de Jaarbeurskant. Parkeren is, net als in de andere stallingen rondom Utrecht Centraal, de eerste 24 uur gratis en regel je met Lees verder… »


Niemand in de Stad openingsfilm Nederlands Film Festival 2018

Het Nederlands Film Festival opent de 38e editie met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. Niemand in de Stad, naar de gelijknamige roman van Philip Huff, beleeft op donderdag 27 september zijn feestelijke première in de Stadsschouwburg Utrecht. Het NFF is verheugd om onder meer regisseur Van Erp en acteertalenten Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters te Lees verder… »


Uitbreiding voetgangersgebied binnenstad per 1 mei

Utrecht groeit en er komen steeds meer bezoekers. Het gebrek aan ruimte in de binnenstad zorgt steeds vaker voor irritaties en frustraties bij voetgangers, fietsers, automobilisten en bevoorradingsverkeer. Daarom breidt het voetgangersgebied uit naar beide kanten van de Oudegracht en komen er nieuwe tijden voor fietsers en bevoorrading. Wat betekent dit voor ondernemers en leveranciers Lees verder… »


10 april: Bijeenkomst Gastvrije Bereikbaarheid Utrecht

Haal het meest uit een Travellers’ Journey. Leer van elkaar en trek samen op. Verleid bezoekers tot combinatiebezoeken. Wij herinneren u graag aan deze bijeenkomst over een gastvrije bereikbaarheid van de binnenstad van Utrecht. Tijdens de bijeenkomst delen wij graag de eerste uitkomsten van de Travellers’ Journeys die voor Utrecht centrum zijn uitgevoerd. Daarnaast wisselen Lees verder… »