Het businessplan van CMU

CMU bestuursleden zijn vrijwilligers. Mensen die een toonaangevende rol vervullen in het Utrechtse centrum. Mensen die zich voor meer verantwoordelijk voelen dan alleen hun eigen zaak of belang. Wie zo’n bestuursrol op zich neemt en daar tijd, moeite en verantwoordelijkheid in steekt, wil die verantwoordelijkheid ook voelen. Verschil maken. Iets bereiken voor de achterban. In Lees verder… »


Voorstel college voor ‘samen stad maken op de Utrechtse manier’

Het Utrechts college wil bewoners, ondernemers en bezoekers nog actiever betrekken bij vraagstukken in de groeiende stad. Daarom heeft het college vandaag een notitie naar de gemeenteraad gestuurd met de visie en plannen voor de ‘verdere vernieuwing van (wijk)participatie’, zoals aangekondigd in het coalitieakkoord. De visie wordt 27 maart besproken op een werkconferentie. Het college Lees verder… »


Inloopspreekuur CMU 28 februari in het Universiteitskwartier

Iedere laatste donderdag van de maand houden we een CMU-inloopspreekuur. Hiervoor trekken we de kwartieren in. Op donderdag 28 februari vind je ons in het Universiteitskwartier en wel De Ontdekking, Voorstraat 110. Tussen 9:00 – 11:00 uur ben je van harte welkom met al je vragen. Wij staan je graag te woord. Heb je vragen, Lees verder… »


7 jaar CMU…een nieuwe stijl

foto: donkerutrecht.nl Op maandag 4 maart vierde CMU weer haar verjaardag voor alle ondernemers en andere betrokkenen uit het Utrechtse centrum. Dit jaar vond de bijeenkomst plaats op een prachtige plek pal naast het centrum: het prachtige Huis Utrecht. Het programma stond dit jaar in het teken van VERNIEUWING. Voorzitter Arjan Kleuver, centrummanager Jeroen Roose-van Lees verder… »


Inloopspreekuur CMU 31 januari in het Stadhuiskwartier

Iedere laatste donderdag van de maand houden we een CMU-inloopspreekuur. Iedere maand trekken we hiervoor de kwartieren in. Op donderdag 31 januari vind je ons in het Stadhuiskwartier en wel bij Landgoedwinkel Marienwaerdt op de Korte Jansstraat 5. Tussen 9:00 – 11:00 uur ben je van harte welkom met al je vragen. Wij staan je graag Lees verder… »


Hart voor het centrum… U.S.C.

Het Universiteitskwartier is eigenwijs en uniek met bijzondere winkels en horeca. Ook is studentenvereniging Utrechtsch Studenten Corps al sinds 1900 gevestigd in dit kwartier op Janskerkhof 14. De sociëteit is een markant en bekend gebouw met zijn gele stenen en klassieke glas-in-lood-ramen. Maak kennis met Olle Verschoof, rector in de ‘Senaat’ voor het collegejaar 2018/2019. Lees verder… »


Start werkzaamheden ‘Decathlon’ aan het Vredenburg

In het voormalige gebouw van C&A, Vredenburg 17-19, komt binnenkort een filiaal van de Franse sportketen Decathlon. Ten behoeve van de herontwikkeling van het pand starten binnenkort de sloopwerkzaamheden. Dit betreft onder meer het verwijderen van onder meer betonvloeren, steenachtige gevelelementen, puien en constructie dakopbouw. Het merendeel van de sloopwerkzaamheden bevindt zich aan de Vredenburgzijde Lees verder… »


Zaak in beeld… Van Pommeren

Dat zich in het Domkwartier veel winkels, horeca en andere bedrijven bevinden, mag duidelijk zijn. Maar wie en wat gaan er eigenlijk achter al die ‘zaken’ schuil? Deze keer spraken we met Sebastiaan van Pommeren van Van Pommeren op de Lijnmarkt. ‘Koffie heeft mijn hart gestolen’ Anderhalf jaar duurde de voorbereiding. De daadwerkelijke verbouwing duurde Lees verder… »


Utrecht populairste winkelgebied van 2018

Uit de zoekresultaten van winkelplatform Shopkaart blijkt dat Utrecht het populairste winkelgebied is van het afgelopen jaar. Den Haag en Amersfoort maken de top drie compleet. De website zette de uitkomsten van ruim een half miljoen zoekopdrachten via haar winkelplatform op een rijtje en keek naar welke shopsteden het meest werd gezocht en welke winkelgebieden Lees verder… »


Verbetering inzameling bedrijfsafval

Meerdere ondernemers hebben CMU laten weten dat de inzameling van bedrijfsafval niet naar tevredenheid loopt. In reactie hierop is er begin september 2018 een verkennend onderzoek gestart in het kernwinkelgebied. Uit dit onderzoek blijkt dat er specifieke gebieden zijn waar structurele uitdagingen liggen. Daarnaast bleken er verspreid over het kernwinkelgebied ook incidentele uitdagingen te zijn. Lees verder… »