De Sint Maarten Parade geeft Utrecht licht

De Sint Maarten Parade trekt dit jaar voor de zevende keer door de binnenstad van Utrecht en wel op zaterdag 4 november. De optocht is een feest van licht waar iedereen welkom is. Ieder jaar doen er meer mensen mee, vorig jaar waren er al meer dan 6000 deelnemers en kijkers. Je kunt genieten van Lees verder… »


Wijk-C wordt nog leuker met No Vintage Phobia

Op Willemstraat 57, midden in wijk C vinden we de nieuwe vintage kledingwinkel van Annabelle: No Vintage Phobia. Hier vind je vintage dameskleding, accessoires, betaalbare kunst, tweedehands en premium merken voor relaxte prijzen. En sinds kort heeft ze ook een kleine shop in shop bij de Snorfabriek. “Welkom in mijn kleine shop. Bezoek krijgt een Lees verder… »


Nieuwe stadsplattegronden in het centrum

De nieuwe stadsplattegronden worden momenteel opgehangen in de sta. Onder andere in de fietsenstallingen en wel op de volgende locaties: Lange Koestraat, Locatie Vredenburgplein, Locatie Vredenburgplein, Locatie Zadelstraat, Locatie Stadhuiskwartier en Laag Catharijne.


UITNODIGING: mini-congres Utrecht, winkelhart van Nederland?!

Retailland staat op z’n kop. Consumentengedrag verandert, nieuwe trends en technologieën volgen elkaar razendsnel op. Tegen deze achtergrond vinden in Utrecht ingrijpende veranderingen plaats: de eerste fase van het ambitieuze nieuwe Hoog Catharijne is onlangs geopend en binnenkort is ook het veelbesproken Leidsche Rijn Centrum gereed om er ‘te winkelen zoals jij dat wilt’. Ondernemersfonds Lees verder… »


Laat je niet overvallen!

Flyer roadshow 9 oktober 2017


Oudkerkhof feestelijk in gebruik genomen

De herinrichting van Oudkerkhof is eindelijk voltooid, dus was het zondag 24 september tijd voor een feestelijke heropening. In de nieuw ingerichte straat is nu meer ruimte voor terrassen, liggen nieuwe klinkers en er zijn en worden nieuwe bomen geplant. Tijdens het straatfeest werd een tekst van C.C.S. Crone onthuld en konden bezoekers genieten van Lees verder… »


Singelloop Utrecht, een loopfeest voor de hele stad

10.000 enthousiaste lopers staan zondag 1 oktober weer aan de start van de 67ste Singelloop Utrecht, de oudste stratenloop van Nederland mét het snelste 10 km-parcours ter wereld. In de ochtend is de Chiquita Kids Runs (1 km en 2 km) in het Wilhelminapark. Later die middag starten de Singelloop 5 km en 10 km Lees verder… »


37e editie Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival (NFF) is succesvol van start gegaan met de première van Openingsfilm Tulipani van Oscar- en Gouden Kalf-winnaar Mike van Diem. Tijdens de officiële opening is ook scenarioschrijver Gerard Soeteman geëerd met het Gouden Kalf voor de Filmcultuur 2017. De 81-jarige Soeteman schreef onder andere het scenario voor Nederlandse filmklassiekers als Turks Fruit (1973), Soldaat Lees verder… »


De wijn verbindt en de wandeling trekt je naar binnen…

Op 24 september vindt weer de wijnwandeling Utrecht plaats in het Stadhuiskwartier. De wijnwandeling gaat van start bij Wijncafé Lefebvre op de Neude. Vanaf 12.00 uur tot 13.00 uur kunnen hier glazen, strippenkaarten en plattegronden worden opgehaald. Deelnemers worden in verschillende tijdsblokken ingedeeld (starttijd) om de drukte te verspreiden. Vorig jaar ontstond het idee om Lees verder… »


Zaak in beeld… De Rode Winkel

‘Wij hebben de beste spijkerbroekenwinkel ter wereld’ Tom Broekman – oud-eigenaar – is onverminderd en onbescheiden trots op de onlangs verbouwde De Rode Winkel, al 180 jaar een icoon aan de Lange Elisabethstraat. “Van alle merken hebben we alleen de top.” Zijn drie kinderen, Pauline, Wouter en Daan, namen dit jaar het stokje van hem Lees verder… »