Gratis klassiek concert ‘Vier de Liefde’ tijdens Midzomergrachtfestival

Op vrijdag 22 juni vindt de eerste editie van het gratis klassieke concert ‘Vier de Liefde’ plaats. Het concert vindt plaats op het water, vlak bij de Weerdsluis, en is een muzikale samenwerking tussen Het Muzieklokaal en het Midzomergracht festival.

Een uniek klassiek concert op het water. Een contrabas en een vleugel(!) op een ponton in het water en het publiek op de steiger, op de grachtrand en in en voor Het Muzieklokaal. Vanaf 19.00 uur kan het publiek een plek bemachtigen om een bomvolle avond te genieten van talentvolle klassieke musici, pop-up optredens, theater, humor en een vleugje klassieke en roze educatie. De optredens zijn van 20.30 tot 22.30 uur.

Bredere zichtbaarheid van het thema

Het is niet de eerste keer dat klassieke muziek onderdeel is van Midzomergracht festival. Uit het ‘Midzomergracht-verleden’ is bekend dat concerten aan de Oude Gracht (tussen 1999 en 2004), met een klassiek tot populair repertoire, belangrijke publiekstrekkers zijn en dat het publiek ook zeer divers van samenstelling is. Het concert Vier de Liefde zorgt voor een brede zichtbaarheid van het thema in de stad en verbindt een ander, niet eerder bereikt publiek, aan het festival.

De musici

Beth&Flo – Elsbet Remijn en Claudette Verhulst: twee pianistes, achtentachtig witzwarte toetsen, miljoenen kleuren muziek. Met Gershwin, Rachmaninov en Brahms, een liedje, een knipoog en een kus vieren Beth & Flo de liefde in al haar facetten! Beth&Flo brengen klassiek met een vleugje theater. Ze leggen in hun programma op speelse en theatrale wijze een relatie met seksuele diversiteit en luisteren hun klassieke repertoire op met gesproken en gezongen woord.

James Oesi – James Oesi is een van de weinigen in Nederland die de contrabas als solo-instrument inzet. Overal waar hij komt charmeert hij met zijn innemende verschijning en zijn grote vriend de contrabas. Hij is een begaafd musicus die zijn muziek dicht bij het publiek weet te brengen. Vanwege zijn eigen geaardheid heeft James raakvlakken met de doelgroep van het Midzomergracht festival en ook hij zal zijn repertoire toesnijden op dit thema door onder andere muziek te spelen van homoseksuele componisten.

 

De presentatie van de avond is in handen van de klassieke muziekliefhebber Brendan Jan Walsh, om het concert van de juiste toon en context te voorzien. Voor en na afloop van het concert draait DJ Anne Veen klassieke en hedendaagse plaatjes en verrassen studenten van het HKU conservatorium het publiek met pop-up optredens.

Midzomergrachtfestival

Het Midzomergrachtfestival is al 22 jaar een multidisciplinair, laagdrempelig festival dat jaarlijks het thema diversiteit viert met een zeer divers programma van meer dan 80 activiteiten gedurende 10 dagen. Feesten en ontmoeten gaan hand in hand met serieuze(re) activiteiten zoals: debat, muziek, film, kunst, religie en sport.