Gevarieerd aanbod op Uitfeest 2016

Zondag 4 september opent Utrecht het culturele seizoen met het Uitfeest. Op diverse locaties, binnen en buiten, blikken culturele instellingen en gezelschappen vooruit op het nieuwe seizoen.

Op de buitenpodia – het Stadhuisplein, Schoutenstraat en de Neude – kun je genieten van muziek, theater en dans van onder meer Lucky Fonz III, Giels Talentenjacht en Ellen ten Damme. Het Uitfeest wordt geopend met het openingsconcert JACOB 3.0 i.s.m. Festival Oude Muziek. Een eerbetoon aan misschien wel de grootste muzikale zoon van Utrecht: de 17e eeuwse blokfluitist en stadsbeiaardier Jacob van Eyck.
Dit jaar wordt het Uitfeest ook uitgebreid in Castellum Hoge Woerd, waar alle culturele instellingen uit Leidsche Rijn zich verzamelen. De dag wordt daar afgesloten door Gallowstreet, die dit jaar ook op Lowlands staan.

In Museum Catharijneconvent geeft Herman Pleij flitslezingen over zijn tentoonstelling ‘De zomer van Pleij’ en kun je in de kloostertuin genieten van Catharijn Classique. De Stadsschouwbrug Utrecht, Theaterhuis De Berenkuil en de Bibliotheek Utrecht, die alvast gaat proef draaien op de nieuwe locatie, hebben een uitgebreid programma voor kinderen. Klik hier om alle activiteiten te bekijken!