Fototentoonstelling ‘De gezichten van …’

Van maandag 5 tot en met 29 maart a.s. is de tentoonstelling ‘De gezichten van…’ te zien op het Stadskantoor. De expositie laat een prachtig beeld zien van de vier algemene begraafplaatsen in Utrecht: Soestbergen, Kovelswade, Tolsteeg en Daelwijck.

Een plek om een geliefde te gedenken. Een park om in alle rust een wandeling te maken. De vier algemene begraafplaatsen van Utrecht hebben zo veel elementen waar u zich over kunt verwonderen. De gezichten van begraafplaatsen Soestbergen, Kovelswade, Tolsteeg en Daelwijck worden van 5 tot en met 29 maart getoond in de fototentoonstelling op het Stadskantoor. ‘De gezichten van …’ geeft een impressie van wat deze begraafplaatsen te bieden hebben.

Bijzondere begraafplaatsen
Denk je aan een begraafplaats, dan denk je eerst aan een plek om een overledene te begraven. Maar niet iedereen weet wat er nog meer schuilt achter de hekken en bomen van deze plaatsen. Bijvoorbeeld de bijzondere ring van graven, de ‘Ring van Zocher’ op Soestbergen. Of het Islamitische deel op Kovelswade, waar alle graven richting Mekka zijn gericht. En wist u dat er een urnentuin is op Tolsteeg? Dat er op Daelwijck een speciaal kunstwerk is waar bezoekers een briefje kunnen achterlaten voor hun overleden geliefde?

Utrechtse fotografen
Deze tentoonstelling neemt de bezoeker mee over de vier algemene Utrechtse begraafplaatsen. De tentoonstelling toont foto’s van vier fotografen: Ryan van Leeuwen, Andre Russcher, Robert Oosterbroek en Ad Schippers. De tentoonstelling geeft een glimp van al het moois dat de begraafplaatsen te bieden hebben, waar kunst en natuur elkaar ontmoeten.

Expositie
De expo is te zien in het Stadskantoor (Stadsplateau 1 in Utrecht) op de 1e etage, van maandag 5 maart tot en met donderdag 29 maart 2018.

 

Fotobijschriften: van boven naar beneden
Foto 1: Begraafplaats Tolsteeg – Foto: Ryan van Leeuwen
Foto 2: Begraafplaats Kovelswade – Foto: Robert Oosterbroek
Foto 3: Begraafplaats Daelwijck – Foto: André Russcher
Foto 4: Begraafplaats Soestbergen – Foto: Ad Schippers