Climate Planet op Jaarbeursplein

De internationale rondreizende voorstelling Climate Planet komt voor het eerst naar Nederland. Van zaterdag 6 oktober tot 4 november staat een 24-meter hoge wereldbol op het nieuwe Jaarbeursplein. In de wereldbol bevind zich een kleinere wereldbol die een 360 graden draaiende film vertoont waarop de klimaatverandering vanaf de oerknal tot aan 40 jaar in de toekomst zal laten zien. De bol wordt geholpen door vier satellieten die live de actuele klimaat situatie zullen projecteren.

Dankzij een  bundeling van Utrechtse krachten, van bedrijfsleven tot overheid, presenteert Utrecht4GlobalGoals aan alle inwoners dit ongekend indrukwekkende beeld van de aarde. Een 360 graden film neemt je mee op een ruimtereis van de Big Bang tot in de verre toekomst en biedt inspiratie voor een duurzame toekomst.

Een maand lang worden in samenwerking met bedrijven en organisaties in de bol allerlei activiteiten georganiseerd rondom de Global Goals. Deze zeventien werelddoelen gaan over armoede, veiligheid, schone energie en gelijkheid.