Ondernemers Noordwest willen terugkeer Molenbrug over Weerdsingel

Hart voor de Straatweg de ondernemersvereniging van de Amsterdamsestraatweg, is een petitie gestart om de oude voetgangersbrug over de nieuwe singel weer terug te krijgen. Vroeger lag er ter hoogte van het Paardenveld een brug over de toenmalige Stadsbuitengracht: de Molenbrug. De ondernemers willen zo het centrum en de kop van Pijlsweerd beter met elkaar verbinden.

Bewoners en ondernemers van de Amsterdamsestraatweg, Pijlsweerd, Wijk-C en omliggende buurten constateren dat het noordelijke deel van de Straatweg is afgesneden voor passanten uit het centrum sinds er weer water in de singel stroomt. Hierdoor is ‘de kop van de Straatweg’ niet gemakkelijk bereikbaar meer voor mensen, onder andere uit de richting Wijk-C, die daar hun dagelijkse boodschappen altijd kwamen doen.

Ondernemersvereniging Hart voor de Straatweg heeft daarom initiatief genomen en vraagt de gemeente onderzoek te doen naar de mogelijkheid om opnieuw een langzaamverkeerverbinding over de singel te realiseren, waardoor de verbinding tussen binnenstad en Amsterdamsestraatweg voor langzaam verkeer wordt hersteld.

De petitie ondertekenen kan hier